כל מעסיק חייב לעודד את העובדים לשתות הרבה מים במהלך היום ולשמור על בריאותם. מעסיקים רבים דואגים לרווחת העובדים והם מתקינים קולר או מתקן מים אחר במשרד, במפעל, בחנות או בכל מקום אחר בו מתנהלת הפעילות העסקית. כדאי לדעת כי פקודת הבטיחות בעבודה (נוסח חדש) מחייבת את המעסיק להתקין ולקיים נקודות נאותות עם גישה נוחה להספקת מים ראויים לשתייה. המעסיק חייב על פי התקנות לספק מים ראויים ובכמות מספקת לכלל העובדים בבית העסק, והמים המסופקים בעסק חייבים להגיע מצינור ראשי וציבורי או ממקור אחר המאושר בכתב על ידי רופא מטעם לשכת הבריאות המחוזית.
סעיף 136 לפקודה מגדיר וקובע את חובת המעסיק להתקין במקום העבודה נקודות נגישות של מים ראויים לשתייה. התחיקה בישראל קובעת כי כל עובד זכאי לתנאי עבודה הולמים במקום עבודתו, מתוקף כוח יסוד כבוד האדם וחירותו ומתוקף חוקים נוספים. אם העובד מבלה את רוב הזמן בעבודות בשטח, המעסיק נדרש לספק לו מים ראויים לשתייה באמצעות מיכלים וכלים נאותים לשתייה, ללא חשש מזיהומים.
מה היתרונות אם דואגים שהעובדים ישתו הרבה במהלך היום?
מעסיק הדואג לעובדיו יעודד אותם לשתות הרבה מים ולהרוות את הגוף בנוזלים. כאשר המעסיק דואג לתרבות השתייה בקרב עובדיו המסורים הוא זוכה ליתרונות חשובים כגון:
- אווירה משפחתית במקום העבודה, העובדים רואים במעסיק כמעין אב הדואג לבריאותם ושומר עליהם.
- פריון העבודה של עובדים השותים מים בכמות מספקת גבוה בהרבה בהשוואה לפריון העבודה של עובדים שאינם מקפידים לשתות.
- שתייה במהלך העבודה מסייעת לעובד להתרכז בעבודתו ולעמוד במשימות שלו.
- כאשר מתקינים בר מים למשרד או מתקן שתייה אחר, העובדים יכולים לנהל שיחות עבודה חופשיות בזמן הפסקת השתייה.
- עובדים ששותים מספיק מים חולים פחות וכך הם מחסירים פחות ימי עבודה והם נמנעים ממחלות ומהתייבשות.
- עובדים הזוכים לתנאי עבודה נאותים מסורים ונאמנים יותר למעסיק שלהם.
איך המעסיק יכול לעודד את עובדיו לשתות יותר מים?
מומלץ לכל המעסיקים לעודד את העובדים שלהם לשתות בעיקר מים, לזנוח את המשקאות הממותקים ולהקפיד על שתייה בכמות מספקת. כדי לעודד את העובדים לשתות הרבה מים במהלך היום ניתן ליישם את הטיפים הבאים במקום העבודה:
הפסקות שתייה יזומות – המעסיק יכול לקבוע זמנים קבועים לצורך הפסקת שתייה של ככל העובדים, ואפשר להיות יצירתיים ולהנהיג במקום העבודה מעין האפי האוור כל שעה עגולה בה כולם לוגמים מים או שותים משקה בריא אחר.
התקנת בר מים למשרד – מומלץ לבחור בר מים איכותי ולהתקין אותו במטבחון או במקום מרכזי ונגיש אחר במשרד. העובדים נהנים מזמינות מי שתייה איכותיים וצלולים, וכולם שותים יותר מים במהלך העבודה. אגב, במפעלים ובמקומות עבודה גדולים אפשר להתקין קולר, אך יש לוודא כי המתקן כולל מערכת יעילה לסינון המים.
חלוקת בקבוק מים ממותג – כדאי להעניק לעובדים בקבוקי מים ממותגים עם לוגו של החברה, אפשר לחלק את הבקבוקים הממותגים כמתנה לחג או במסיבת סוף השנה. כאשר לכל עובד יש בקבוק מים אישי כולם שותים יותר מים והמעסיק מרוויח עובדים בריאים ובנוסף הבקבוק הממותג חושף את העסק בפני לקוחות פוטנציאליים.
הרצאות בנושאי בריאות – בכל מקום עבודה ניתן ל